általában 5-6 méter széles fa, ami akár 10 méter magas is lehet
Őszi színeződés:
feltűnő őszi lombozat
Levél:
fényes fűzöld, ősszel piros, bőrszerű hatás
Levél színe:
zöld
Gyümölcs:
gömb alakú, sárga-narancs, 4-5 cm, csak teljesen érett ízletes,sárgabarack-körte ízű, amikor éretlen, csersavas összehúzó a szájban mint a kökény
zselés textúrájú
Hely:
áteresztő, humin kerti talaj, friss, igénytelen, napfény és hőszerető,
ahol a szőlő megterem, ott a datolyaszilva is
Használ:
nagyon dekoratív a kertben, egy díszes gyümölcsfa
Fagyállóság:
ültetés után 2 éven át télen kupacoljuk föl a talajt a töve körül, kora tavasszal bontsuk le a kupacot
Termékenység: általában öntermékeny
Érettség:
Október - november
Öko infó:
Méhbarát: Értékes vegyszermentes táplálékforrás különböző rovarok, például méhek, lepkék, poszméhek, zengő legyek számára
Khaki és khaki...
A datolyaszilva két fő fajtája van: a fanyar "Hachiya" fajták, amelyek gyümölcsét vérfoltokkal kell megenni, azaz amikor húsuk áttetszővé válik, és folyékony méz édes megjelenését veszi fel, és a "Fuyu" típusú, nem összehúzódó datolyaszilva, amelynek húsa szilárdabb. Ez a megkülönböztetés gyors rövidítés, mert a datolyaszilva világa hatalmas; A fanyarság nemcsak a fajtól, a fajtától, hanem a beporzás állandóságától is függ.
A "Fuyu" típusú szilárd datolyaszilva néha "alma datolyaszilva" -nak is nevezik, mert érett állapotban is sokkal keményebb állagúak. Az utóbbiak nem keserűek, és a vérszemcsék előtt meg lehet enni, így az érés aktiválása nem elengedhetetlen ezeken a fajtákon.